وصف دين الاسلام ونصر السنة


    طريقة عمل التورتة

    شاطر
    avatar
    *مرمر*
    Admin

    المساهمات : 45
    تاريخ التسجيل : 21/07/2009

    طريقة عمل التورتة

    مُساهمة  *مرمر* في الثلاثاء 28 يوليو 2009, 08:52



    المقادير..


    10 بيضات متوسطه..بدرجة حرارة الغرفه
    2 كوب الا ربع سكر بودره منخول ناعم..
    2 كوب دقيق
    فانليا..


    لا يوجد بيكنج بودر في الكيك الاسنفجي ...الاعتماد الاساسي على الهواء الذي يدخل اثناء خفق البيض..







    الطريقة


    اول خطوه بفصل البياض عن الصفار..و بخفق كلا منهما مع نصف كمية السكر..السر الاول





    ده شكل الصفار بعد الخفق..






    و ده البياض بالسكر و بيسمى المرنج..





    عدين بضيف البياض الي الصفار و بعدين بضيف الدقيق بخفة شديده على حوالي خمس دفعات و ده شكل الكيك و تلاحظون مدى هشاشته..و خفته..و دي احد اهم اسراره





    و يصب في القالب و يفضل ان يكون قالب جداره عال ان لم يتواجد فلا توجد اي مشكله ..فتوضع الكيكه في قالب مناسب..بعد دهنها بالسمن و الدقيق.





    بدخلها في فرن ساخن و بعدين بهدي عليها النار حوالي 50 دقيقه و بعدين بطفي الفرن و اتركها بداخله عشان لما تقابل هواء بارد مباشرة بتهبط فبتركها حوالي 20 دقيقه و بعدين اقبها على منخل سلك

      الوقت/التاريخ الآن هو الإثنين 25 سبتمبر 2017, 23:33